П`ятниця, 15.11.2024, 11:36
         Подруга
Приветствую Вас Гость

Странствия - Сторінка 156 - Форум

Погода в Украине
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Модератор форуму: Ёлка, Liv  
Странствия
ЕленчикДата: Неділя, 06.04.2014, 23:22 | Сообщение # 2326
Шальная Админша
Награды: 30
Статус:
lenchik_ko, тады верю lollol

код QER768 - скидка 5% при любом заказе IHerb

Карта Brocard на 20% скидки 2060031919984

VovkДата: Неділя, 06.04.2014, 23:54 | Сообщение # 2327
СУПЕРБІЗОН
Награды: 5
Статус:
lenchik_ko, і мене в чергу за кокосом запиши hihi вони напевно там смачніші ніж у нас
у тому році наш зять з Венесуели чемодан авокадо привозив, воно таке велике, м"яке, маслянисте, смак на все життя залишиться - це небо і земля з нашими дичками, що у суперах продаються

lenchik_koДата: Неділя, 06.04.2014, 23:59 | Сообщение # 2328
Всезнающий хомяк Ив Роше
Награды: 7
Статус:
Цитата Vovk ()
це небо і земля з нашими дичками, що у суперах продаються

da da

ЕленчикДата: Понеділок, 07.04.2014, 00:01 | Сообщение # 2329
Шальная Админша
Статус:
Vovk, не-ты видела,как Алёнка грамотно стемы кокоса съехала brows lollol

VovkДата: Понеділок, 07.04.2014, 00:08 | Сообщение # 2330
СУПЕРБІЗОН
Статус:
Цитата Еленчик ()
Vovk, не-ты видела,как Алёнка грамотно стемы кокоса съехала

da lollol такс що ж робити????

ЕленчикДата: Понеділок, 07.04.2014, 00:21 | Сообщение # 2331
Шальная Админша
Статус:
Vovk, мож ещё прозрачней намекать hihi

VovkДата: Понеділок, 07.04.2014, 00:22 | Сообщение # 2332
СУПЕРБІЗОН
Статус:
Цитата Еленчик ()
Vovk, мож ещё прозрачней намекать

SvetlikДата: Понеділок, 07.04.2014, 04:26 | Сообщение # 2333
Королева
Награды: 0
Статус:
lenchik_ko, Обалденная поездка и рассказ!
А фотки какие!!! love

Цитата lenchik_ko ()
Цитата Еленчик ()
в трехлитровой банке вывозила,да?

неа, одна півторашка втрамбована+чималий пакет з піском

А ракушки и песок вообще можно вывозить? или запрещено? И ты писала, что какие-то конкретные виды ракушек нельзя вывозить, там что картинки есть ? confuse

С учетом того, сколько вы везли, созрел вопрос, а ограничения по весу есть на вывоз? Или у вас просто вещей не очень много было?

Сори, что так много вопросов! flowers

Благодаря интернету, я ложусь спать рано.. Рано утром..

Сообщение отредактировал Svetlik - Понеділок, 07.04.2014, 04:27

lenchik_koДата: Понеділок, 07.04.2014, 10:33 | Сообщение # 2334
Всезнающий хомяк Ив Роше
Статус:
Цитата Svetlik ()
А ракушки и песок вообще можно вывозить? или запрещено?

ну если удалось вывезти, то значит можно, правда там не разрешаются для вывоза красные кораллы, изделия из черепашьего панциря, жемчужные ракушки и еще что-то. хотя такого ничего не везла, но все равно очень волновалась, так как везла много))))
Цитата Svetlik ()
а ограничения по весу есть на вывоз?

20 кг багажа на 1 человека (на один чемодан). у нас было 2 чемодана и 1 сумка в багаж
Цитата Svetlik ()
Или у вас просто вещей не очень много было?

вещей много было, тем более, что везли еще с Украины маски+ласты, а они немало весят da

Добавлено (07.04.2014, 09:33)
---------------------------------------------

Цитата Svetlik ()
Сори, что так много вопросов! flowers

ничего, спрашивай da

PikДата: Вівторок, 08.04.2014, 15:23 | Сообщение # 2335
Ангел
Награды: 1
Статус:
Цитата Vovk ()
, я подібні ракушки купувала в Криму колись, а тут на халяву красивенні

lenchik_ko,

теж кожен раз купувала в Криму ракушки , а ти " на халяву " - дуже красиві , та ще така Чудова вітка корала по середині ! flowers

Відмінний відпочинок ви собі зробили !

що вже Мальдіви закінчилися ........ confuse

Сообщение отредактировал Pik - Вівторок, 08.04.2014, 15:30

ИлонаДата: П`ятниця, 11.04.2014, 11:54 | Сообщение # 2336
Ангел
Награды: 0
Статус:
lenchik_ko, спасибо за замечательный рассказ и прекрасные фото girlflower
У меня из близких друзей на Мальдивах никто не был, что бы посмотреть фото "в живую" и я тоже всегда думала, что их обрабатывают в фотошопе, что не могут быть реально такие цвета :)

У меня практический вопрос, ты писала, что проблема с питьевой водой, а просто с пресной, ну в смысле душ принять, умываться, тоже какие-то лимиты?

Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки... и мне все фиолетово (с)

МышкаДата: П`ятниця, 11.04.2014, 14:41 | Сообщение # 2337
Наша любимица
Награды: 12
Статус:
Цитата lenchik_ko ()
на халяву, але як я, пардон, очкала в аеропортах. думала, що будуть запитувати нафыга мены півчемодана кокосів, піска та ракушок

lollol lenchik_ko, я представила эту картину lollol жжешь по полной lollol

МышкаДата: П`ятниця, 11.04.2014, 14:42 | Сообщение # 2338
Наша любимица
Статус:
а чего сериал про Мальдивы окончен? confuse требую продолжения da

lenchik_koДата: П`ятниця, 11.04.2014, 16:59 | Сообщение # 2339
Всезнающий хомяк Ив Роше
Статус:
Дівчатка, прошу вибачення, що затягнула з розповіддю про найменшу столицю у світі – Мале. Фото буде мало і розмиті, так як дуже швидко рухалися і не було можливості стати нормально сфотографувати.
Так ось. Літак з аеропорта у нас був 00:30. Про час вильоту з готелю ми дізналися на рецепшені. Нам сказали, що пів на сьому вечора, здається, ми вже повинні бути зібрані. Покидати цей острів ой як не хотілося. Мені, якщо чесно, то ще досі не віриться, що я там побувала.
На лодці доні нас доставили до сусіднього острова-аеропорта. Чекали на відліт близько години, так як привозили людей ще з сусіднього Сана. Близько о 19-19.30 ми вилетіли до головного аеропорта країни. Вже було темно, я чомусь так злякалася (хоча й не трясло, але чоловік за кілька днів до вильоту сказав, що на внутрішніх літаках, так як вони пропелерні, здається, страшно ва-то літати і не такі надійні, як боїнги та аеробуси), тому 20 хвилин польоту для мене виявилися адом (хоча, як потім вийшло, цей політ можна було назвати раєм))). За ці кілька хвилин у мене затерпли ноги, а лодоні так скрутило, що я їх не могла хвилин десять після польоту розігнути, навіть після того, як чоловік їх розтирав. Налякалась добряче.
Отож, прилетіли ми близько 19.30-19.40 і у нас залишалося 5 годин до вильоту. Поки чекали в аеропорту на чемодани я побачила українські фейси і підштовхнула їх всі разом попливти в столицю Мале. Вони, молода пара з Одеси та пара (років по 50) на понтах з Києва. Останні довго думали, у мене аж почали здавати нерви, так як хотілося б довше побродити вуличками. В решті-решт і вони погодилися. В аеропорту нас зустрів гід, який запропонував нам послуги екскурсовода на Мале, також інший гід з такими ж пропозиціями підійшов і до двох інших пар. Ми, для здешевлення чаєвих, взяли одного гіда (вийшло по 7 дол з кожної сім”ї).
Чемодани здали в камери схову, біля аеропорту розміщений порт. Там купили квиточки на паром (здається по 1 чи то по 2 дол на людину) та попливли на сусідній острів-столицю. З нами на великому човні привли всі місцеві. То такий колорит)))). Хвилин десять ми боролися з хвилями (бувало так підкидало, що я ногами і руками впиралася у все, що тільки можливо і шкодувала, що вирішила пливти). Місцеві, поки я боролася зі „штормом” спокійнісінько собі сиділи.
Десять хвилин і ми в столиці. Гіда попросили завести нас в сувенірну лавку. Звісно він нас туди завів, але там ціни такі що ого-го. Тобто звідти йому йде добрячий відкат. Та мало того, що там ціни високі, але там на жодному товарі не має цінника. Спеціально зроблено для дурнуватеньких туристів. Продавці кажуть, „ви собі набирайте, а ми потім підрахуємо і чим більше товару буде, то тим більшою буде знижка”. Ми там з чоловіком нічого не купили, а інші дві пари купили кілька сувенірів. Я попросила гіда завести нас в супермаркет (читала, що там можна багато чого смачненького придбати). Так як було близько 21:30 (а магазини і сувенірні лавки закриваються о 22,00) то ми швиденько зайшли в супермаркет і вхопили те, що бачили та ми ще, якщо чесно, боялися яку суму нам скажуть на касі, так як ціни у місцевій валюті, а на касі там є функція спеціальна, яка переводить в долари. Набрали пів пакета і всього 8 доларів (взяли різних цукерок, печево, чай, воду). Я була в шоці, що так мало. Коли вийшли з супермаркету, то наша група (ці дві пари) захотіли в ректоран з морепродуктами, або ж в піцерію. Ми також, якщо чесно, хотіли щось перекусити, але залишалося обмаль часу і ми з ними не пішли. Поки вони чекали на свою піцу ми обійшли півквартала в пошуках сувенірних магазинів і лавок з фруктами (дуже хотіла купити папайю, банани та ананаси). Ми знову ж повернулися в той супермаркет і я там купила ще 3 консерви з тунця (їх дуже хвалять, але ми ще не пробували), печево, ще цукерок, спеції. Знову ж близько 10 доларів)))) На другому поверсі супермаркету була сувенірна лавка. Там купили не багато – лише дві картини по 7 дол (на острові трішки більшу купували за 32 дол, але там точно малює художник, а ці я не знаю хто і як робив, але схожі вони), магніти накупили хотіли по 4 дол, сторгувалася на три долара, але потім ще з загальної суми зторгувалася ще -3 дол (ну люблю я торгуватися, чоловік вже стояв і казав, щоб я дала гроші і ми пішли, але то була б не я)))))) Хотіла ще докупити, але чоловік наполіг завершити тут покупки, а ще зайти в інші сувенірні лавки. На жаль, я його послухала. Нічого ми іншого по дорозі не знайшли, бо всі вже закривалися. Щоправда зайшли в невеличкий магазинчик, де продають фрукти. Там забрали два останніх великих та пахнющих ананаси, гілочку маленьких бананів (також останніх), чоловік набрав собі кешью і ще щось ми взяли (блін, вже не пам”ятаю). Вийшло також близько 10 дол.
Поки наші доїдали свою піцу, то ми зайшли в кафешку поряд і взяли собі по нереально смачнючому морозиву. Одна кулька (величезна) коштує 1,5 дол. Взяли собі по три кульки (а там смаків двадцять на вибір) і ледь з”їли. На цьому наша екскурсія на Мале закінчилася.
Хочеться сказати, що там найбезпечніше для туриста. Ніхто не чіпляється, злочинів практично немає. В десять вечора, як ми зрозуміли, у них починається „движуха” – всі сідають на свою мопеди (моторолери) і їздять вулицями міста. Там їх стіііільки багато. Голова йде кругом. Вулиці не чисті, але, певно, чистіші за київські.
Аааа, що ще хотіла розповісти. Цікавий факт, що у практично кожного мальдівця, хто нам зустрічався на шляху, є великий сенсорний телефон. Це певно у них так круто чи фіг його знає. Я зі своїм Нокіа Х7 комплексувала, а чоловік із стареньким нокіа тим більше.
Проходили повз Адміністрацію президента. Там прямо на дорозі біля будівлі стояли автомобілі, на яких їздить сам президент. Наш, слава Богу вже не наш, Яник на такі навіть не подивився би (якась невеличка Тойота). Також проходили повз мечеть та головну площу. Жінки там повинні ходити в довгих спідницях, аби ноги були закриті, та із закритими плечима. Я, знала про це, тому поверх шортів причепила ще й накидку. А інша дівчина, хоча я їй про це говорила, забула дістати з чемодана щось накинути на ноги. Звісно, нічого не сталося. Але потрібно поважати місцевих жителів, бо ми у них в гостях. Але добре, що минулося.
Зворотня дорога морем була така ж бурхлива, як і дорога туди.
Ми все упакували в чемодани, бо боялися, що скажуть, що в ручній кладі не можна везти фрукти. Проте, коли світили чемодани, то запитали про спеції. Думали, що я наркоту везу)))) Але, без відкриття сумки, нас пропустили.
В аеропорту вирішили докупити сувеніри. Дуже дорогі, дуже. Пошкодували, що в Мале не докупили. Чоловік купив ще спеції, я – магніт (7 дол), брелок (8 дол) і ще щось. Короче, тут ми не розкошелилися, бо знали, що попереду аеропорт Дубаї, а там на нас чекають стільки смачнючих цукерок в Дюті фрі. Ось там наша душа відірвалася (солодощів собі, найближчим друзям, різним) набрали десь на 180 дол. Там все не дуже, як в українських дюті фрі, дороге і дуже смачне...мням. більшу половину вже з”їли, інші потрошки тянемо з заначки))))

Вилетіли ми з мальдівського аеропорту близько дванадцятої ночі, хоча рейс на 00.30 (чомусь нас раніше відправили). Взлетіли добре, але політ над Індійським океаном був жахливим (сказати, що дуже трясло, то це нічого не сказати), особливо біля Гоа трясло конкретно. І так всю !!! дорогу, 5 годин. 10 хвилин не трясе, а півгодини трясе. З Дубай вилітали через три години. Погода була жахлива – дош, хмарно+туман (на фото побачите). Довго літак стояв в черзі на взліт. Важко взлетіли, прям дуже. Я думала, що то вже капець нам. Так молилася, що аж в роті все пересохло (дівчата то жах). Хвилин сорок, поки не піднялися на потрібно висоту і летіли над хмарами (а вони були дуже густі і високі). А потім чотири години насолоджувалися польотом – ні однієї тряски, нічого (нам пощастило, що над Грузією було сонячно і України нас зустріла сонечком). Ось така у нас подорож – далека, але надзвичайно приємна (якщо відкинути переліт). Сумую за океаном, білісіньким пісочком, бірюзовою водичкою, надзвичайно красивими пейзажами (коли сонечко встає і заходить). Мрію ще раз туди повернутися. Звісно, наступного разу хочеться побачити іншу країну, але так хочеться вірити, що чергова поїздка на Мальдіви у мене ще попереду.
Дівчата, Рай на Землі існує – і це Мальдіви.

Добавлено (11.04.2014, 15:59)
---------------------------------------------

Цитата Илона ()
а просто с пресной, ну в смысле душ принять, умываться, тоже какие-то лимиты?

лимитов нету. мылись сколько надо.
Цитата Мышка ()
а чего сериал про Мальдивы окончен? confuse требую продолжения da

лови продолжение

МышкаДата: П`ятниця, 11.04.2014, 18:26 | Сообщение # 2340
Наша любимица
Статус:
Цитата lenchik_ko ()
лови продолжение

поймала hihi
lenchik_ko, жаль, что фоток мало, а рассказ как всегда