Четвер, 26.12.2024, 04:20
         Подруга
Приветствую Вас Гость

Странствия new - Сторінка 26 - Форум

Погода в Украине
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Модератор форуму: Ёлка, Liv  
Странствия new
LiliДата: Субота, 25.07.2015, 14:24 | Сообщение # 376
Ангел
Награды: 1
Статус:
girlflower

Добавлено (25.07.2015, 14:24)
---------------------------------------------
Девчонки, извиняюсь - погарячилась, спасибо за добрые слова, даст Бог счастливо добраться домой - напишу и покажу всё обязательно.
И за повтор тоже простите - новый телефон, все никак не привыкну, что нельзя возвращаться назад - двоит confuse

Люди, пишущие "спс" вместо "спасибо", что вы делаете с кучей освободившегося времени?

Сообщение отредактировал Lili - Субота, 25.07.2015, 14:16

ЕленчикДата: Субота, 25.07.2015, 16:38 | Сообщение # 377
Шальная Админша
Награды: 30
Статус:
Lili, с нетерпением жду твоего рассказа и фоточек love

код QER768 - скидка 5% при любом заказе IHerb

Карта Brocard на 20% скидки 2060031919984

VovkДата: Субота, 25.07.2015, 17:51 | Сообщение # 378
СУПЕРБІЗОН
Награды: 5
Статус:
Lili, я теж love

LetoДата: Субота, 25.07.2015, 19:09 | Сообщение # 379
Анастасия
Награды: 0
Статус:
Цитата dulsineja ()
Leto, я тут заказывала http://booking.uz.gov.ua
а что, в поезде на месте белье не продали?

я как-то не додумалась confuse решила престраоваться
Цитата maryna ()
dulsineja, мені казав знайомий,який працює на УЗ,що тепер в квитку (якщо поїздка на далекі відстані) автоматом враховується набір білизни,це раніше можна було відмовитись,а зараз ні.

даже на сайте укразализници есть галочка - "постельное белье" и ее можно снять при заказе билета.
Я по поездам часто))) белье можно не заказывать. Ездила в Запорожье с пересадками по поездам - везде просила без белья. Один поезд был Новоалексеевка - Минск - там было два типа вагонов -украинские и белорусские. В украинских можно было белье не заказывать, а вот в белорусских оно автоматом шло и отменить нельзя. (ездила ровно месяц назад)

lenchik_koДата: Субота, 25.07.2015, 20:41 | Сообщение # 380
Всезнающий хомяк Ив Роше
Награды: 7
Статус:
девочки, я уже фоточки отобрала. может сегодня опишу все. просто мы немного поездили по острову и хочется описать все пляжи, на которых мы были (а мы были почти на всех, не считая крошечных) и оккупированной територии

бутончикДата: Субота, 25.07.2015, 21:43 | Сообщение # 381
Прелестница
Статус:
Цитата Lili ()
, в следующий раз (если он будет ), так поступать не буду, но,извини, я тоже этого не понимаю - потратила время на загрузку, описание, фотки висели несколько дней, по цифрам была куча просмотров, но никто и слова интересного не написал и ничем не поинтересовался, хотя, когда описывают отдых, который, как по мне, совсем не удался, то все тут как тут. В общем, я исправлюсь

Lili, получается все видели, а я не успела.... gryst Зайка, поверь, иногда действительно так бывает, что нечего спрсить. Я вот когда смотрела фотки Ленчик-ко про Мальдивы думала: "красотища-то какая!" и все. А что уточнять, если мой муж не летает на длинные расстояния и мне отдых там не светит. Что уж говорить про девочек у которых и загранпаспортов-то нету. Но в любом случае нам всем оооочень интересно. da

Добавлено (25.07.2015, 21:40)
И еще хотела спросить про Грецию. Когда-то кто-то писал, что отдыхал там в 3* отеле на территории 5* или как-то так. Не помню кто рассказывал и тем болеекакой отель, но вот с таким курсом евро ищу выгодные варианты отдыха . Девочки, напомните , плиз.

Добавлено (25.07.2015, 21:43)
Lili, lenchik_ko, ждем фотоотчета! Я чуть позже тоже расскажу об отдыхе в Одессе.

lenchik_koДата: Субота, 25.07.2015, 21:49 | Сообщение # 382
Всезнающий хомяк Ив Роше
Статус:
Цитата бутончик ()
И еще хотела спросить про Грецию. Когда-то кто-то писал, что отдыхал там в 3* отеле на территории 5* или как-то так. Не помню кто рассказывал и тем болеекакой отель, но вот с таким курсом евро ищу выгодные варианты отдыха . Девочки, напомните , плиз.

да, ми були в Коста Ліндія 5* на Родосі, а Риана була в готелі навпроти (не пам"ятаю назву), то усі жителі того готелю могли користуватися всім з Коста ліндії, окрім ресторанів Аля-карт...мені здається, що різниця була не занадто суттєва(((

Добавлено (25.07.2015, 21:45)
Дівчатка, почну, певно, з тих трьох днів, коли ми брали машину та їздили по острові. Машину взяли на прокат через готель (брали авто в пятницю, суботу та неділю, бо саме на вихідні дні кіпріоти їдуть на пляжі відпочивати, а особливо, з відгуків в інтернеті, облюбований у них пляж Коннос, де ми й відпочивали). Автомобіль вийшов по 48 евро за день+6,5 евро ПОВНА страховка в день. Брали автомобіль Хюндай І20. Автомобіль невеличкий, але нам (4 дорослих+2 дітей) вистачило. Шкодуємо лише через те, що не взяли авто на цілий період перебування, як це роблять розумні люди (за півмясяця до вильоту нам би це задоволення обійшлося близько 250 евро на 14 днів, але так як ми летіли не одні, то чекали відповідь кумів про оренду авто, а вони "прокинулися", коли цей же автомобіль за 250 евро вже коштував 400 з копійками gryst ). До речі, рух у нас - відзеркалення нашого. тобто все навпаки та й руль в автомобілі знаходиться праворуч. тому краще не ризикувати і брати автомобіль з коробкою автомат, бо коробка передач також не з руки))) якщо чесно, через це й ми взяли страховку БЕЗ франшизи, бо трохи було страшнувато. перший день чоловік іздив як "на голках", бачили туриста, який напроти нас їхав по наші полосі, то він "роздуплився". коли чоловік почав йому сигналити. а взагалі самі кіпріоти дуже гарно ставляться до туристів за кермом. до речі, авто, які здають в оренду туристам, з номерами червоного кольору - це дуже добре, бо одразу ж розумієш як себе вести на дорозі, коли поряд їде таке авто))))
Одразу ж вирішили, що в перший день поїдемо в найвіддаленішу точку від нас - містечко Лаккі. По дорозі заїхали на мис, що знаходиться біля нас, Капе Греко. Маса води, яка розбивається об скали - дуже гарно (вибачайте, на фото буде багато нас, бо окремо фото майже не робила). Хочу сказати, що на Кіпрі шикарні дороги і їзди не варто боятися, бо скрізь автобан, з якого вже з"їжджають у потрібні села. Між містами Лімасол та Пафос довго шукали з"їзд до пляжу Афродіти. Дивимося по карті і ніби їдемо десь поруч, а як саме заїхати - не знали. Заїхали в невеличке село. Вирішили трішки пройтися - ось саме в таких місцях відчуваєш атмосферу того чи іншого народу. У піших пошуках пляжу зайшли до таверни, де купили дуууууже смачне морозиво (50 евроцентів за кульку) та смачну каву по 1 евро. Власниця таверни підказала як нам краще проїхати до пляжу. довелося повернатися та їхати по серпантину, але воно того вартувало. Ось і пляж Афродіти, де за легендою із води вийшла на берег богиня краси та кохання Афродіта. пляж величезнющий. на березі великі камінці-галька, море бурхливе і якщо ти стоїш на березі, то тебе вода+каміння, яке вона підносить, збиває з ніг (у мене залишилися невеличкі синяки на ногах). Захід в море - пісок і далі також пісок. я не купалася, бо була "не в формі") до речі, на цьому узбережжі кільканадцять кілометрів немає жодного готелю. краєвиди неймовірні.
ось фото

далі ми поїхали в містечко Лаккі, де, перед поїздкою, я часто зустрічала оголошення про здачу апартаментів чи апарт-готелів. але я щось його одразу ж відкинула, бо дуже далеко від аєропорта Ларнака. виявилося, що даремно. там також дуже гарно, багато великих пляжів, хвиль немає взагалі, вода надзвичайно прозора, проте у воді є каміння, але це не заважає відпочивати сім"ям з дітьми. там і продукти дешевші. ось дивіться фото

і звісно заїхали на розрекламований пляж Корал бей у Пафосі. величезний пляж, є хвилі, багато людей, вода не дуже прозора, з маскою не поплаваєш(((( може й це нам так пощастило, не знаю...але я б туди не поїхала. нашим дітлахам він сподобався, точніше хвилі їм сподобалися

Добавлено (25.07.2015, 21:49)
через півгодинки постараюся продовжити

Сообщение отредактировал lenchik_ko - Субота, 25.07.2015, 21:48

бутончикДата: Субота, 25.07.2015, 22:14 | Сообщение # 383
Прелестница
Статус:
Цитата lenchik_ko ()
да, ми були в Коста Ліндія 5* на Родосі, а Риана була в готелі навпроти (не пам"ятаю назву), то усі жителі того готелю могли користуватися всім з Коста ліндії, окрім ресторанів Аля-карт...мені здається, що різниця була не занадто суттєва(((

lenchik_ko, и кушать могли ходить в 5*?

Добавлено (25.07.2015, 22:13)
lenchik_ko, классные фото! love Я так понимаю на Кипре нету песчаных пляжей? А кто машину водил?

Добавлено (25.07.2015, 22:14)
И малая твоя подросла da cem

lenchik_koДата: Субота, 25.07.2015, 23:14 | Сообщение # 384
Всезнающий хомяк Ив Роше
Статус:
Цитата бутончик ()
lenchik_ko, и кушать могли ходить в 5*?

а кушали только там. в трешки только жилье
Цитата бутончик ()
Я так понимаю на Кипре нету песчаных пляжей?

как раз там почти все пляжи песчаные da просто камни на пляже Афродиты были на берегу, а дальше - песок. просто вода била об камни, а они котились и били об ноги) а в Лаки там мало камней. лжат камешки и рядом - песок

Добавлено (25.07.2015, 22:18)

Цитата бутончик ()
И малая твоя подросла

да, уже самой не вериться, что такая большая колбаса hihi

Добавлено (25.07.2015, 22:41)
на наступний день зранку поїхали на пляж Ніссі біч, що в Айя-Напі. Поїхали з самого ранку, так як прочитала в інеті, що туди найкраще їхати зранку, бо вся молоді після бурхливої ночі відсипається десь до 11 ранку. дійсно, зранку мало людей було. але ближче до 11 вже пляж був заповнений. пляж, в принципі, гарний. але вода цвіте ще з травня (в групі вконтакті ще в травні викладали фото цвітіння води). дуже багато "зелені" у воді. є частина пляжу, де їх майже немає. там і купалися. загалом пляж гарний, вода прозора, хвиль немає, але народуууууууу.... неподалік, трохи проїхатися, пляж Макронісос. нічогенький (фото немає, так як просто зайшли і подивилися, не купалися. бо не встигли б далі...).

далі ми поїхали в столицю Кіпра - Нікосію. Ще здалеко в горах було видно прапор Туреччини. Після анексії Криму, бачачи турецький прапор на кіпрській території, то виникало якесь хвилювання і, певно, відчуття, схоже на відразу до тамтешніх окупантів. Також при в"їзді стало одразу ж зрозуміло, що саме тут живе весь "кіпрський бомодн" hihi шикарні будинки, хайтешні багатоповерхівки, салони з продажу авто, магазини та торгові центри, які, коли ми приїхали, ... були зачинені...у них сієста. загалом, ми про це знали, але сподівалися, що вони все ж таки не так сильно "сієстять" і щось буде відчинено. на жаль, помилялися. сходили до їх парку, побродили вуличками міста, проїхалися до пропускного пункту на турецький Кіпр (до речі, він відділений муром). та й загалом, якось лячно, якщо чесно, сам пропускний пункт фактично знаходиться в центрі столиці. ну якось так.

на звороті заїхали в Ларнаку. проїхалися до солоного озера, яке влітку висохло, а взимку туди прилітали чорні фламінго love шкода, що не побачили. проїхалися до Собору, біля якого, до речі, живе багацько котів. кілька не полінувалися і вийшли до нас. інші ж відлежувалися в холодку. вже під вечір "заглянули" на Фінікудес - набережна Ларнаки. Довжелезна набережна з величезною кількістю кафе, сувенірних лавок. тут також багато відпочиваючих з дітками, так як море дуже мілке, проте мені воно не сподобалося, так як пісок ніби як асфальт (твердий і "вилитий" ніби хвилями. коли йдеш, то відуваєш масаж ніг), вода прозора та чиста без водоростей. ну, в принципі, нормально. в Ларнаці дешеве житло, продукти та все інше, є що подивитися. Загалом, як недорогий відпочинок, можу рекомендувати. Далі ще буде про Ларнаку, бо наступного дня ми також туди їздили

Добавлено (25.07.2015, 23:14)
третього дня поїхали в Паралімні (містечко за 15 км від нашого готеля). зайшли до магазинів, закупилися, занесло нас на кіпрські поля. блін, ледь виїхали. кіпріоти навіть на тих камінцях намагаються виростити картошку, кавуни та дині (ми лише це бачили). потім заїхали в місто Протарас (близько 5 км від нашого готеля). воно також шумне, але не таке як Айя-Напа. тут більшість відпочиваючих з дітьми. готель на готелеві. найпопулярніший пляж Фіг три бей. великий, з обладненими душкабінами, туалетами та кафешками. зранку ще люду мало, але ближче до одинадцятої - то капець. вода спочатку була чиста та прозора, згодом стала мутнувата. Пляж, загалом. рекомендую. але будьте готові, що людей дуже багато.

і ще трішки Ларнаки. поїхали так, як нам машину потрібно було здати з пустим баком, тому вирішили його виїздити. Хочу сказати, що на Кіпрі бензин дуже дорогий - 1,34 евро. АЗС на самообслуговування. тобто приїжджаєш, запихаєш в автомат чи купюри чи карту і заправляєшся. виявилося, що картою краще не заправлятися. ми вирішили налічку поекономити і розрахуватися картою. триші запихали в той автомат, щоб заправити на 60 евро, вводили пароль (навіть кіпріот допомагав), але вискакувала якась помилка і ми, забравши карту, впихнули гроші і таким чином заправилися. а потім, як я побачила на 4-й день після цього, з маєї карти зникнуло 180 евро. виявилося, що їх АЗС заблокувала. на даний момент вони ще заблоковані, але в приваті пообіцяли, що гроші повернуть до 10 серпня...подивимося.. дуже неприємний момент

фото набережної Ларнаки

бутончикДата: Субота, 25.07.2015, 23:37 | Сообщение # 385
Прелестница
Статус:
Ага, увидела и песчаные. Супер конечно!

lenchik_koДата: Неділя, 26.07.2015, 00:26 | Сообщение # 386
Всезнающий хомяк Ив Роше
Статус:
А тепер розповім про сам відпочинок. Ну не буду повторятися за ціну та сусідок, які два дні нас піднімали як не півпятого ранку, то близько шостої. загалом, всі решта туристів були приємними, зранку, коли зустрічалися, віталися, а з деякими ми познайомилися поближче. Їжу купували в супермаркетах у сусідньому місті Протарас. Ціна квитка на місцеві автобуси - 1,5 евро та 0,75 евро дитячий (але нам майже завжди повертали гроші за дітей) і не залежно куди ти їдеш. автобусна зупинка біля нашого готеля. автобус ходить кожні 15 хвилин. Вибір готеля. Вибирали довго через те, що куми трішки з бюджетом не вписувалися і хотіли подешевше, а у нас головна вимога була - біля гарного пляжу і тиша, щоб голова могла відпочити від гомону. і ми знайшли. якщо чесно, то я не сподівалася, що за ці гроші ми знайдемо достойний готель з такою прекрасною бухтою, адже дуже багато передивилися варіантів (просиналися і засинали з думками про вибір готеля). бухта Коннос. апарт-готель Коннос бей 3* і поряд Греціан парк 5*. Приїхали близько десятої вечора і нас одразу ж заселили. Чесно, думали, що зараз зайдемо в грязний номер з вонючими ліжками і т.д. Номер вразив чистотою (правду кажуть, що на шик потрібні гроші, а чистоту за гроші не купиш. вона або є, але її немає). білизна білосніжна, матраци чисті (мала як зайшла в номер то каже: "А тепер я буду ревізором. перевіримо наші матраци" lollol lollol lollol я ледь не впала)))), є весь необхідний посуд (білий люмінарк, хоча думала, що буде "бабусин посуд" confuse ), холодильник, тостер. чайник, плита, телевізор, кондиціонер (за пульт від кондиціонера майже у всіх готелях потрібно платити. у нас коштувало 6 евро\доба, але ми не платили. чоловік попробував і, завдяки кільком рухам, кондішн увімкнувся. але вмикали його двічі, бо він розміщений так, що дув на нас. від жари спасалися відкритим балконом і відкритими дверима, які притиснули чемоданом. таким чином робили сквозняк). ніхто не заходив, все тихо, нічого з номера не зникало, сейфа не брали, чайові для прибирання залишали двічі - перший раз коли нас пересилили, то залишили в попередньому номері і вдруге - коли висилялися. анімації в готелі немає, лише в п"ятницю проводиться Кіпрська ніч.
Пісчаний пляж... великий, але менший за попередні. Море надзвичайо тепле (жінка кума ще трохи біткалася, що море для неї занадто гаряче hihi ) Бухта дуже красива, особливо в післяобідню пору вона нагадує трішки Мальдіви. Ці два готелі розташовані нагорі і щоб дістатися до бухти, потрібно пройти через парк (хвойні дерева) і спуститися по насипним сходинам (їх 216 штук). але це аж ніяк не напрягало, навпаки, щоразу спускаючись донизу, бухта по-різному "грає" зі сторін.
на море приходили о 7 ранку і йшли об 11, а потім після 16.00 і до заходу сонця. познайомилися з кількома сім"ями, які спеціально сюди приїжджали купатися у морі, ще від кількох росіян чула, що тут дуже гарна бухта і сюди приїжджали з Протараса.
Їсти готували в основному вдома, смакували Рибне мезе (хто буде на Кіпрі, то раджу спробувати Рибне чи Мясне мезе...смакота), інколи вечері гуляли, дивилися на вілли (до речі. біля моря їх насправді дуже багато, але варто їх бронювати за півроку до відпочинку, бо потім, як і нам, не буде з чого вибирати).
Загалом відпочинок виявився перш за все пізнавальним, так як вперше летіли самі, переживали, аби не було "моментів". але все пройшло гладко. По-друге - відпочинок яскравий, бо побачили величезну кількість різноманітних пляжів та місць. Загалом я вважаю неповагою до країни, коли турист приїжджає лише заради конкретного готеля, а решта його не цікавить і весь час проводить як не біля бару, то біля басейну (таке ми споглядали в Египті та на Родосі), а потім описують що страв із риб було чотири, а не десять, як він того хотів і т.д., т.п.. Це моя особиста думка. Ми були лише в чотирьох країнах і кожен раз я намагалася поїхати в "глубинку" (може й не в повній мірі це вдалося, але намагалася). Мені цікаво, коли до мене щось говорять на своїй мові (або ж на англійській), а я розумію через слово))) Мені цікаво потім розповідати людям не про конкретне місце проживання, а про місцевість. Ось це є цікавим, а решта - то так - тимчасовий шик, який загалом і нічого не значить, він стреться з нашої пам"яті через півроку, а емоції від побаченої країни залишаться надовго. Ви мене запитайте, щось про готель 5* на Родосі, то зараз нічого конкретного не пригадаю, зате я ще досі пам"ятаю (не дивлячись на карту) куди потрібно повернути, щоб дістатися до Парку метеликів чи Зоопарку, або ж як пройти до старого міста у столиці. Спогади... вони безцінні.
Раніше мене запитували, чому ми не подорожуємо самостійно. Боялися - основна причина. А тепер, по можливості, будемо лише самостійно подорожувати. Сподіваюся, що Кіпр - це початок наших самостійних мандрівок.
Чи повернемся ми на Кіпр знову - поки що ні. Ні, він мені сподобався з його неймовірно гарними пляжами, але... є багато країн, які ще варто відкрити для себе, є багато мрій, які можуть здійснитися лише при зустрічі з певною країною.
А Кіпр - дуже гарна країна для старту самостійних подорожей. Візи не потрібно, багато російськомовних. А для тих, у кого є дітки - там супер, бо, поторюся, пляжі неймовірно красиві.
Дівчата, я бажаю кожній з нас, щоб ми могли хоча б раз в рік відпочити у країні мрій. Відпочити так, щоб спогади не стерлися з першою ложною салату чи десерту, а щоб вони довго гріли душу приємними моментами.
Хаотичне фото прикріплюю.

Pik2Дата: Неділя, 26.07.2015, 00:38 | Сообщение # 387
Ангел
Награды: 0
Статус:
lenchik_ko, flowers

отлично проехали , пока только фотки проглянула ..потом внимательно почитаю ,

во многих местах побывали и песочек , и скалы , галька на пляже , очень мало людей ( или вы рано утром были спецом ? ).даже памятник Гагарину отыскали . smile

малая уже большая - smile

купальник посмотрела - классная фотка - в камнях , любимый мой вид пляжа был в Крыму .

Добавлено (26.07.2015, 00:38)
Lili, confuse

тоже мельком успела посмотреть твои фотки da требуем - продолжение банкета ! girlflower

Сообщение отредактировал Pik2 - Неділя, 26.07.2015, 00:33

ЕленчикДата: Неділя, 26.07.2015, 10:08 | Сообщение # 388
Шальная Админша
Статус:
lenchik_ko, спасибо за рассказ и фоточки!!! flowers

Карта Brocard на 20% скидки 2060031919984

ClaireДата: Неділя, 26.07.2015, 11:12 | Сообщение # 389
Ангел
Награды: 3
Статус:
lenchik_ko, love с удовольствием почитала и посмотрела фото, спасибо! Отдыхать всегда хорошо, даже если есть моменты, которые этот отдых омрачают, все равно оно потом забывается, и хочется снова вернуться. da
Lili, а когда это было? Я все пропустила gryst

Ездили вчера на термальные бассейны в Венгрию, немного пофоткала, завтра покажу фото, может кому интересно confuse

только похудеешь
а проклятый нюх
обнаружит запах
свежих печенюх

ЕленчикДата: Неділя, 26.07.2015, 11:26 | Сообщение # 390
Шальная Админша
Статус:
Цитата Claire ()
может кому интересно

da da da